Schetsontwerp Medisch Tandheelkundig Centrum Lelystad

In Lelystad werden veel patiënten voor specialistische tandheelkundige hulp buiten Lelystad verwezen. Zo ontstond het ambitieuze idee van de bouw van het moderne complex aan de Middendreef.

Het is een compact, modern gebouw geworden met een dubbele gevel zodat de route van de artsenspreekkamers naar de assistentieruimten en de baliezone, de wachtruimte en het verkeersgebied van de patiënten niet kruist. Er zijn zoveel mogelijk uniforme spreek- en behandelkamers ontworpen. Deze zijn daardoor beter uitwisselbaar, waardoor een betere bezettingsgraad gehaald kan worden. Er wordt een duidelijke scheiding aangebracht tussen frontoffice en backoffice. Het uitgangspunt voor het ontwerp was een overzichtelijke, heldere structuur van het gebouw met een duidelijke bewegwijzering zodat men gemakkelijk zijn weg kan vinden in het pand.

Het gebouw van ruim 2000 vierkante meter biedt op de begane grond plaats aan tandartsen, mondhygiënisten en een tandtechnisch laboratorium. Op de eerste verdieping bevinden zich de praktijkruimten voor de tandheelkundige specialismen, zoals kaakchirurgie, implantologie, endodontologie, parodontologie, de orthodontist en de behandeling van angstige patiënten. Op de tweede verdieping is ruimte gereserveerd voor een operatiekamer waar de nadruk ligt op medische behandelingen.