Watervilla Blokzijl

Watervilla Blokzijl

De 100 jaar oude klipperaak is vervangen door een moderne split level watervilla. De watervilla valt op door haar vormentaal, reagerend op de natuur, het water en het landschap. Zowel in het exterieur als in het interieur komt de relatie met de omgeving - aan de rand van een natuurgebied - sterk naar voren.

De ligging  aan de poort van historisch centrum  Blokzijl , met de monumentale bebouwing is inspiratie geweest voor de gevelbekleding - veelkleurige natuurleien.  De combinatie van gelamineerde lariks liggers, leien en zink  - natuurlijke materialen - geven deze waterwoning een robuuste uitstraling.  Een combinatie van een stoer gebouw en gezelligheid. De straatzijde is sterk gesloten en de waterzijde is open en transparant. De grote ramen zorgen voor wijd uitzicht over water en voor genot van deze prachtige omgeving. De wigvormige opening in het dak en de rond lopende glazen ‘stuurhut’ geven zowel het exterieur als interieur een bijzonder dynamiek. Het is een echte eyecatcher, die zorgt voor bijzonder lichtinval de gehele dag door.

De ruimten zijn met elkaar verbonden door de rond lopende wand. Het  schuin lopende dak geeft binnen een ruimtelijk effect en is aan de onderzijde met lariks platen bekleedt. Het resultaat is een moderne watervilla die door het veelvoudige gebruik van hout en glaseen warm interieur creëert en bovendien past goed in deze omgeving.